Найкращий папір для реалістичних малюнків графітним олівцем

Малюнок починається з вибору паперу. Найкращим для реалістичного зображення графітним олівцем, з мого досвіду, є папір з гладкою фактурою гарячого пресування, виготовлений з бавовни, на зразок картону Strathmore 500 Bristol Board. Популярним, для даного медіуму, є акварельний папір гарячого пресування, як Arches Bright White.

Чому гладкий папір?

Фактура паперу створюється за допомогою волокнистого матеріалу – деревини, бавовни, текстилю, скловолокна – і способом пресування між стальними валами, для створення різних варіацій полірування – глянець, галька, верже, мушля і т.д. За фактурою папір поділяють на три категорії: гладкий, середньозернистий і, відповідно, крупнозернистий.

Чому папір гарячого пресування?

Папір гарячого пресування має гладку, глянцеву або «металічну» поверхню. Чорнила і графіт створюють на папері гарячого пресування чіткі рівні лінії, в той час як рідкі засоби висихають на поверхні не поглинаючись – чіткість ліній втрачається.

Папір холодного пресування може використовуватись для всіх художніх засобів та має помітну малозернисту фактуру. Папір і картон холодного пресування, як і малозернистий папір гарячого пресування не дадуть вам зробити чіткі лінії жодним художнім медіумом, проте рівень зчеплення з поверхнею буде високим.

Чому акварельний папір?

Акварельний папір виготовляється лише із текстилю, і діє як губка на рідкі художні медіуми. Швидкість висихання засобів на поверхні акварельного паперу залежить від його товщини, кількості нанесеної води та вологості повітря. Акварельний папір гарячого пресування має гладку поверхню та вирізняється своєю вагою.

Який папір я купую в Україні?

Я купую папір від виробника графітних олівців Derwent, у єдиного офіційного представника компанії в країні – «Черная Речка» в онлайн-магазині «Лавка Художника». Мій вибір – альбоми з твердою вініловою обкладинкою, еластичним дротяним переплетенням та перфорацією. Альбом містить «картриджний» папір – важкий папір високої якості (165г/м2), що історично використовувався в виготовленні набоїв.

3 thoughts on “Найкращий папір для реалістичних малюнків графітним олівцем

Залишити коментар